Slide background

Dekbedden

De keuze voor het juiste dekbed is afhankelijk van persoonlijke factoren zoals:

  • De mate van transpireren
  • Lichaamswarmte
  • Allergieën
  • Persoonlijke voorkeur voor bijvoorbeeld gewicht van het dekbed

Dekbedden zijn er met veel verschillende vulmaterialen. Wol, dons, synthetisch, tencel etc. De keuze voor een bepaalde vulling heeft te maken met uw persoonlijke voorkeur en met lichamelijke factoren. U kunt kiezen uit een enkel of een 4 seizoenen dekbed.

Hieronder in het kort de eigenschappen van verschillende vulmaterialen:

Dons

Dons is het zachte pluizige gedeelte dat vogels hebben om hun tegen de kou te beschermen. Het dons bestaat uit duizenden kleine stukjes die een isolerende werking hebben. Transpireert u van nature veel, dan is dons ideaal voor u, want de stilstaande lucht, die zich tussen de donsvlokken bevindt, neemt vocht zeer snel op en geeft het eenvoudig weer af. Het donspercentage bepaalt hoeveel dons er in een dekbed zit. Hoe hoger het donspercentage hoe lichter, warmer, veerkrachtiger en comfortabeler het dekbed is.

Wol

Wol ademt, dat wil zeggen dat het s’nachts de warmte goed vasthoud en dat het 35% van zijn eigen gewicht aan vocht kan opnemen. Wanneer de wol vocht opneemt, staat het tegelijkertijd warmte af. Een wollen dekbed zorgt voor een evenwichtige warmte-isolatie. De structuur van de wolvezel kan lucht vasthouden, vocht absorberen en het vocht vervolgens omzetten in waterdamp. Het dekbed zorgt voor warmte in de winter en verkoeling in de zomer. In wol zit lanoline, een stof die vuilafstotend is, maar de belangrijkste eigenschap van lanoline is dat het een gunstige invloed heeft op spieren en gewrichten. Er zijn dekbedden met 100% zuiver scheerwol of met lamswol.  De lamswollen versie is soepeler.

Synthetisch

Dekbedden die van synthetische vezels gemaakt worden hebben niet de voordelen van de natuurlijke vullingen – de vezels ` ademen niet ‘ en zullen geen zweet absorberen om u warm en droog te houden. Voor mensen die erg gevoelig zijn voor natuurlijke vullingen of hun dekbed vaak moeten wassen kan het toch een uitkomst bieden. Synthetische dekbedden kunnen praktisch altijd in de wasmachine en ze drogen snel.
De ontwikkelingen zijn steeds verder gevorderd om de eigenschappen van de synthetische vulling te verbeteren. Naast de aangename prijs, zijn er ook voordelen aan een synthetisch dekbed: het is anti-allergisch, lekker licht en makkelijk te wassen.

Ons assortiment

Dekbed Amalia 4-seizoenen+

Dekbed Amalia 4-seizoenen

Aanbiedingen, Assortiment, Dekbedden, Dekbedden Aanbiedingen
Dekbed Alexia dons+

Dekbed Alexia dons

Aanbiedingen, Assortiment, Dekbedden, Dekbedden Aanbiedingen
Wollen dekbed Oudeschild 4-seizoenen+

Wollen dekbed Oudeschild 4-seizoenen

Aanbiedingen, Assortiment, Dekbedden, Dekbedden Aanbiedingen
Thermosoft dekbed Sering 4-seizoenen+

Thermosoft dekbed Sering 4-seizoenen

Aanbiedingen, Assortiment, Dekbedden, Dekbedden Aanbiedingen
Dekbed Jubileum 4-seizoenen+

Dekbed Jubileum 4-seizoenen

Aanbiedingen, Assortiment, Dekbedden, Dekbedden Aanbiedingen

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!